JORDÁNIA FAKULTATÍV PROGRAMOK:

Holt-tenger + Betánia + Madaba - Nebo-hegy, ebéddel:
Időtartam: reggel kb. 8:00-kor induás és este kb. 20:00 körüli visszaérkezés.
Kora reggel indulás Aqabából Betánia irányába. Egy kb. 3,5 órás út vár ránk autóbusszal, egy sivatagi pihenőhellyel, ahol lehetőség nyílik mosdóhasználatra. Útközben érdekes információk az országról, történelméről és a Holt - tengerről.
Megérkezés a Jordán-folyó keleti partján található Betániába. A bibiliai utalások alapján Keresztelő Szent János feltételezhetően ezen a helyen keresztelte meg Jézust. Továbbutazás a Nébó-hegyig, ahonnan Mózes megpillantotta az Ígéret földjét. A Nebó-hegy után rövid megálló egy mozaikkészítő műhelynél, ahol vásárlásra is lehetőségünk nyílik.Innen már csak kb. 10 km-re található Madaba, ahol megismerkedünk a Szent- György templom padlózatán található világhírű VI. századból származó Szentföld mozaiktérképpel. Ebéd elfogyasztása (az ebéd benne van a kirándulás árában, az italok külön fizetendőek), majd fürdőzés a Holt-tengerben, ahol kb. 2 órás szabadprogram van (az ár tartalmazza a törölköző használati díját a strandon). A fürdőzés után indulunk vissza Aqaba felé, egy kb. 4,5 órás út vár ránk, egy sivatagi megállóhellyel.Késő este érkezünk vissza aqabai szálláshelyeinkre.

Petra:
Időtartam: reggel kb. 7:30-kor indulás és délután 18:30-kor hazaérkezés.
Reggeli után indulás az aqabai szállodáktól Petra irányába. Egy körülbelül 2 órás út vár ránk (Az út nagy részén már elkezdünk ismerkedni Petra sziklavárosának, a város lakóinak történetével, történelmével, különböző érdekességekkel, Bibliai történetekkel tarkítva.) Útközben megállás egy sivatagi pihenőhelyen, ahol lehetőség nyílik mosdóhasználatra, italvásárlásra. Megérkezünk Petra látogatóközpontjához és innen indulunk majd magyar idegenvezetéssel, csoportban a nabateusok sziklavárosának felfedezésére. Egy közel 6 km-es gyalogtúra vár ránk, át a világhírű 1,2 km hosszúságú Siq-en is. Utunk során megnézzük a Dzsinkockákat, a híres sírokat, valamint a Kincstárat is és pontosan megismerjük ezen helyek eredeti rendeltetését, a város kialakulását, és történelmét. A vezetett túra a sziklaváros szívében két étteremnél ér véget, ahol lehetőségünk nyílik ebédelni (az ebéd nincs benne a program árában), vagy akár visszatérhetünk a nekünk leginkább tetsző helyekre, vagy új utakat, helyszíneket fedezhetünk fel, (pl. Kolostor, Magasáldozati hegy, Urnasír, stb.), nézhetünk meg tüzetesebben. Visszafelé mindenki egyénileg halad az odafelé csoportosan megtett úton. Külön térítés fejében lehetőségünk van teveháton, szamárháton, illetve lovaskocsin utazni ezen az úton.Kb. délután 16:30-kor indulunk vissza Petrából Aqaba irányába. Ismét egy kb. 2 órás út vár ránk, egy sivatagi megállóval. Vacsoraidőben érkezünk aqabai szálláshelyeinkre.

Wadi Rum tematikus vacsorával:
Időtartam: délután kb. 14:30-15:00 körüli indulás és este kb. 20:30 körüli hazaérkezés. Autóbuszunkkal a szállodánktól indulunk a délutáni órákban. Kb. 1 órát teszünk meg a sivatag pereméig, a látogatóközpontig. A látogatóközpontnál átszállunk sivatagi négykerékmeghajtású, nyitott terepjárókra. Egy körülbelül 2 órás dzsiptúra vár ránk három megállóval (forrás, homokdűne, naplemente nézés helyszíne). A naplemente megtekintése, illetve a tematikus vacsora elfogyasztása után (a vacsora benne van a kirándulás árában, az italok külön fizetendőek) terepjáróval és autóbusszal indulunk vissza a hotelekbe. Érkezés a kora esti órákban.

Hajókirándulás sznorkelezéssel:
Az utazás során egy ízben élvezhetik utasaink a tenger felől érkező hűs szellőt, miközben megcsodálhatja a várost egy másik szemszögből. Az aqabai partvonal mentén a tenger gazdag élővilágban bővelkedik. A sznorkelezési, fürdőzési lehetőség mellett kikapcsolódhatnak a fedélzeten. A program ára tartalmazza a sznorkelezéshez szükséges felszerelést, egy üveg üdítő italt, ásványvizet, illetve a törölköző használati díját.

GYERMEKKEDVEZMÉNY (2-12 ÉVES KORIG)

A programok árai létszám függőek. 

Külföldi partnerünk fenntartja a jogot a fakultatív programok tartalmának és árainak megváltoztatására!